Binnen het bedrijfsleven onderscheiden wij diverse sectoren met voor elke sector een gespecialiseerd team.

Bedrijfsleven

Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor directie en management posities in het bedrijfsleven.

De invulling van directie en (senior) management posities binnen ondernemende organisaties. Dat is de kernactiviteit van ons bureau. Vast of interim, het zijn de belangrijkste functies waarvan de invulling de toekomst van de organisatie bepaalt. Aan goede profielen meestal geen gebrek. Toch gaat het altijd om de best passende kandidaat.

Executive Search van Commissaris en Toezichthouders ‘Nieuwe Stijl’ voor dga- en familiebedrijven of bedrijven in eigendom van private equity.

De rol van de commissaris is de afgelopen jaren veel belangrijker geworden. Het is allang geen erebaantje meer. Er worden andere eisen gesteld, door gewijzigde governance regels (Code Frijns) en de invoering van de geschiktheidstoets (o.a. DNB). De verantwoordelijkheid en het takenpakket van de commissaris zijn per saldo fundamenteel gewijzigd.

Executive Search (Algemeen directeur, lid college van bestuur, CFO, Financieel directeur, CEO, Lid MT, Commercieel directeur, COO), Interim Management en Human Capital advies voor de portfoliobedrijven van de top-25 participatiemaatschappijen.

Ebbinge is ruim twintig jaar actief voor portfoliobedrijven van de top-25 participatiemaatschappijen in Nederland en België. Wij hebben bij ondernemende mid-market bedrijven een leidende positie opgebouwd. Voor de vaste of interim invulling van directie en MT-posities tot aan de advisering en doorlichting van management teams.

Executive Search (Algemeen directeur, lid college van bestuur, CFO, Financieel directeur, CEO, Lid MT, Commercieel directeur, COO, Operationeel Directeur, CTO), Interim Management en Human Capital advies voor de sector Handel en Industrie.

De klanten binnen onze Handel & Industrie specialisatie zijn actief in de maakindustrie, in technische oplossingen & services, in handel of trading. Vaak gevestigd op één van de NL of BE-industrieterreinen. Beursgenoteerd, met als eigenaar een directeur-grootaandeelhouder, familie, investeringsmaatschappij of (buitenlandse) bedrijvengroep.

Executive Search (Algemeen directeur, lid college van bestuur, CFO, Financieel directeur, CEO, Lid MT, Commercieel directeur, COO, Operationeel Directeur) , Interim Management en Human Capital advies voor familiebedrijven en dga-bedrijven.

Sinds de oprichting van Ebbinge in 1982 hebben wij veel familie- en dga-bedrijven als klant. Binnen deze sectoren bieden wij een breed scala aan diensten. Wij adviseren bij opvolgingsvraagstukken, talentontwikkeling, potentieel assessment en helpen bij de vaste of interim invulling van belangrijke sleutelposities.

Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor bedrijven actief in Consumer Goods, Retail en E-Commerce.

De dynamiek van een snel veranderende wereld, met innovaties, nieuwe distributiekanalen en veranderend consumentengedrag. Productie, logistiek, operations, commercie en finance. Veel grijpt in elkaar. Het draait hier om het werkelijk begrijpen van de consument. Het gedrag ‘voorspellen’. Een enorm tempo en een hoge mate van dynamiek.

Invulling van posities op het gebied van business development, corporate M&A, assistants-to-the-CxO voor private equity, investeringsmaatschappijen en ondernemersbedrijven.

Groei van een onderneming gaat veelal gepaard met investerings- en strategische vraagstukken. De aanleiding is divers: nieuwe kansen in de markt, verandering in eigenaarschap, de wil van een onderneming om op te schalen, de inzet van een strategisch verbeterprogramma. Vaak met als doel beter te presteren, nieuwe markten te betreden, een fusie of overname te kunnen doen, marktleider te worden of uit te breiden naar het buitenland.

Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor uitgeverijen, drukkerijen, televisie, radio, telecom operators en ICT bedrijven.

De sector Media & Technologie is continu in beweging. Ontwikkelingen en trends volgen elkaar snel op. Wat vandaag nieuw is, is morgen oud. Dit biedt kansen maar ook bedreigingen. Bedrijven die deze kansen herkennen, de juiste besluiten durven te nemen, zijn de winnaars. High performance is de voorwaarde om competitief te kunnen zijn.

Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor farmaceutische bedrijven, toeleveranciers aan de zorgsector, ziekenhuizen, zorginstellingen en privé klinieken.

Ebbinge is ruim dertig jaar actief in verschillende sectoren rondom de gezondheid van mensen. Een brede sector van farmaceutische bedrijven, onderzoeksbureaus, toeleveranciers aan de zorgsector, ziekenhuizen, zorginstellingen of privé klinieken. Wij bieden een breed scala diensten binnen private zorg & gezondheid.

Het dienstenlandschap verandert. Meetbaarheid van de toegevoegde waarde wordt steeds belangrijker. Hierdoor ontstaat een aantal grote internationale dienstverleners die hun klanten breder en dieper kunnen bedienen. Deze ontwikkeling biedt anderzijds ruimte aan kleine, gespecialiseerde en persoonlijke dienstverleners, nichespelers en boutiques.

Foto bij Leergang Toezichthouder 'Nieuwe Stijl'

In februari 2019 start wederom de exclusieve en vernieuwende Ebbinge leergang Toezicht ‘Nieuwe Stijl’ voor huidige en toekomstige leden van een Raad van Commissarissen/Toezicht.