Executive Search (Algemeen directeur, lid college van bestuur, CFO, Financieel directeur, CEO, Lid MT, Commercieel directeur, COO), Interim Management en Human Capital advies voor de portfoliobedrijven van de top-25 participatiemaatschappijen.

Ebbinge is ruim twintig jaar actief voor de portfoliobedrijven van de top-25 participatiemaatschappijen in Nederland en België.

Private Equity

Ebbinge is ruim twintig jaar actief voor de portfoliobedrijven van de top-25 participatiemaatschappijen in Nederland en België.

Wij hebben zo in het ondernemende mid-market bedrijfsleven een leidende positie opgebouwd met een breed scala diensten. Van de vaste of interim invulling van posities binnen Directie, Commissariaat, Management tot aan doorlichting en versterking van management teams (Human Capital Scans, & Assessments).

Onze ervaringen

De portfoliobedrijven waarvoor wij werken zijn middelgrote tot grote ondernemingen. Met een jaaromzet van circa € 25 miljoen tot ver boven de € 500 miljoen. In diverse sectoren. Ze bedienen naast de Benelux markt vaak ook een internationaal klantennetwerk. De bedrijven zijn herkenbaar door hun ondernemerschap, eigenheid, het vermogen nieuwe dingen slimmer en beter te doen. Het zijn bekende bedrijven, maar ook de onbekende parels uit het (internationale) bedrijfsleven.

De bedrijven in eigendom van Private Equity kennen opvallend veel overeenkomsten. De omgangsvorm is meestal non-corporate, het management hands-on, ondernemend, kostenbewust, met inhoud boven vorm, direct en duidelijk.

Kenmerkend binnen Private Equity is dat de kwaliteit van het management cruciaal is. Om het geïnvesteerde kapitaal te kunnen laten renderen. De opdracht is gelinkt aan duurzame waardecreatie en de ontwikkeling van groeipotentieel. Het vraagt ook gerichte sturing op een toekomstige exit. Met bijbehorende balanceeracts tussen bijvoorbeeld noodzakelijke investeringsbeslissingen enerzijds en het uitkeringsschema aan aandeelhouders of afspraken met banken anderzijds. En zorg kunnen dragen voor alignment van de belangen van verschillende stakeholders.

Onderliggend betekent dit vaak de vraag om (autonome) groei, het professionaliseren van commercie, het lean & mean organiseren van operations (het werk van de COO), het uitbouwen van markten, merken, kanalen, klanten of landen. Vaak met een buy & build strategie. De onderneming moet worden ontwikkeld en een volgend toekomstperspectief krijgen. Strategisch, financieel, commercieel en operationeel.

De laatste jaren is er vaker de vraag naar restructuring ervaring. De rol van banken neemt dan toe, de urgentie is hoog. Evenals het belang van welslagen. Dan kan een interim management oplossing met een restructuring manager goed passen.

Toegang tot het netwerk

Ebbinge probeert ondernemingen en het management écht te begrijpen, te kruipen in de huid van de opdrachtgever. En ook de niet voor de hand liggende vragen te stellen om de essentie te raken. Wij kunnen het potentieel in kaart brengen, helpen de opdracht bij binnenkomst te formuleren en met onze ervaring en brede netwerk het best passende management vinden.

Om daarmee de vertaling te maken naar betere mensen en de ontwikkeling tot topteams. De groep personen die in deze omgeving goed past is per definitie klein. De invulling luistert nauw. Wij kunnen u in contact brengen met de top van de arbeidsmarkt en per saldo met de ‘best passende’ kandidaat.

Informatie en contact

Willem Dokkum, Paul van Dam, Karin Redert, Vincent Timmers, Michelle le Cuivre, Sanne Del Tin, Barbara Bender.

T: +31 (0) 20 5 725 725

E: info@ebbinge.nl