Executive Search, Interim Management en Human Capital advies voor directie en bestuur in de publieke sector.

Een nieuwe generatie leiders.

Directie & Bestuur

De invulling van bestuurs- (Raad van Bestuur, Directeur/Bestuurder), directie- en (senior) managementposities binnen het (semi)publieke domein. Het zijn de belangrijkste functies die de toekomst van de organisatie bepalen. Aan goede CV's is meestal geen gebrek. Het gaat om de best passende kandidaat. Dat vereist een goed inzicht in de persoon én in de organisatie, zowel op harde criteria als waarden.

Specialisaties en klanten

Ebbinge heeft ruime ervaring en een stevig trackrecord binnen de brede publieke en semi-publieke sector. Zorginstellingen, gemeenten, non profit organisaties, universiteiten, hogescholen, goede doelen-organisaties, uitvoeringsorganisaties. Een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers, veelal op het niveau van directeuren, bestuurders en senior management. En ook voor leden van Raden van Toezicht of Raden van Commissarissen. Publiek ondernemerschap en duurzaamheid staan daarbij centraal.

De top van de arbeidsmarkt

Wij zorgen voor een goed beeld van de organisatie en de opdracht. De invulling luistert nauw. Wij zijn selectief en brengen klanten in contact met de top van de arbeidsmarkt en per saldo met de best passende kandidaat, die zorgt voor een lange termijn versterking.

Als een nieuwe directeur, bestuurder of MT-lid succesvol wil zijn, dan zal hij of zij goed moeten passen, bij de strategie, de organisatie, de cultuur, de producten of diensten en de sector. En bij de opdracht die hij of zij meekrijgt. Aan geïnteresseerde kandidaten is in de regel geen gebrek. Toch zegt dat niet alles. Hier geldt voor ons de kunst van het fijnslijpen, selecteren, het terugbrengen tot een kleine groep van kandidaten die voldoen aan alle gestelde eisen.

Onze adviseurs dekken qua achtergrond en ervaring alle sectoren en functionele disciplines. Per opdracht werken wij met twee consultants (vier-ogen principe) en een researcher.

Wat wij bieden

Wij helpen de vertaling te maken van waar de organisatie nu staat, de cultuur/waarden en zakelijke context, naar de toekomst. De vereiste veranderingen bepalen mede het profiel van de meest geschikte kandidaten. Wij bieden toegang tot een kwalitatief netwerk. Mensen die wij kennen, wat meer is dan alleen een database. Uit de publieke sector én het bedrijfsleven. De groep passende kandidaten is per definitie klein. De invulling luistert nauw. De 'best passende' kandidaat heeft de juiste ervaring en persoonlijkheid, kan de verbinding maken met de organisatie en begrijpt de opdracht die er ligt.

Informatie en contact

Wim Keizer, Niels van Tent, Britt Blomsma.

T: +31 (0)20 5 725 725
E: info@ebbinge.nl